100 de ani de frumusete in 2 minute: Cum a evoluat frumusetea in Romania, din 1910 pana astazi!

Cum au evoluat standardele de frumusete feminina in Romania, in ultimul secol? Filmuletul de mai jos face o trecere in revista a stilurilor de machiaj si coafura abordate de femeile din Romania, incepand cu anii 1900 si pana in prezent.

Inspirata de proiectele „100 years of beauty”, realizate in diferite tari ale lumii, makeup artistul Oana Maria Borza si-a propus sa exploreze subiectul in proiectul „100 de ani de frumusete in Romania”, un videoclip inedit care prezinta transformarea frumusetii romancelor din 1910 pana azi.

 

Oana Maria Borza este un make-up artist originar din județul Hunedoara, dar care locuieste la Timisoara. Tanara, extrem de talentata si pasionata, a dorit sa realizeze videoclipul despre frumusetea romancelor, așa ca și-a ales o echipa de oameni la fel de pasionati ca și ea. Oana Borza a lucrat la realizarea videoclipului cu fotograful Nicoleta Spiridon din Gorj, Julian Seiche si Andrei Bitiusca din Timisoara si cu modelul Ioana Chiper.

De la coafuri si stiluri diferite de machiaj pana la forme diferite ale sprancenelor, idealul romanesc de frumusete nu a fost niciodata unul static: „Stilul romanesc este intr-o permanenta schimbare, de la influentele pariziene pana la cele americane din zilele noastre, dar pe parcursul anilor isi pastreaza o anumita particularitate, marcand fiecare decada in parte”, explica Oana Maria Borza.

 

Daca ti-a placut evolutia romancelor, cu siguranta vei gasi interesant si videoclipul de mai jos cu evolutia frumusetii in Republica Moldova:

 

Tu ce parere ai despre schimbarile de stil prin care romancele au trecut in ultima suta de ani? Spune-ne parerea ta in sectiunea dedicata comentariilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*