50+ Idei de par vopsit in nuante de violet si mov

Colorarea părului în diverse nuanţe neobişnuite a devenit un mare trend, iar părul vopsit in nuanțe de mov sau violet este una dintre cele mai populare alegeri.

La prima vedere, între mov și violet nu par să fie mari diferențe. Cu toate acestea, la o analiză mai atentă, ne dăm seama că, în timp ce movul tinde mai mult spre roșu și este mai închis, violetul este mai apropiat de albastru și este mai luminos. Culoarea violet derivă într-o varietate de nuanțe, de la lavandă și indigo până la… mov.

Daca dorești să îți vopsești părul în nuanțe de violet, ți-am pregătit o galerie cu idei de modele de coafuri în nuanțe de violet obținute prin diverse tehnici de vopsire a părului – ombre,balayage sau sombre.

In acest articol vei afla cum să alegi nuanța de violet perfectă pentru tine, cum să intreții culoarea dacă ai părul vopsit violet și ce culori de machiaj si îmbrăcăminte ți se potrivesc.

În plus, te poți inspira din galeria foto cu +50 modele de păr vosit în nuanțe de violet – TUNSORI BOB în nuanțe de violet și tunsori PĂR LUNG in nuanțe de mov și violet.

 

par-violet-0

 

1. Cum să alegi nuanța de violet

Dacă ai tenul cu subton galben, măsliniu și te bronzezi ușor, atunci tenul tău are subtonuri calde și vei arăta cel mai bine cu nuante de par liliac sau purpuriu.

par-violet-58

 

Dacă ai tenul cu subton roz, deschis la culoare care se bronzeaza greu, atunci ai tenul rece, iar nuanțele de mov care ți se potrivesc cel mai bine sunt nuantele de violet pastel care tind spre albastru electric.

 

Totodată, poți alege să îți vopsești părul atăt în nuanțe calde căt și în nuanțe reci de violet, importantă fiind nuanța care încadrează fața.

Dacă preferi nuanțele reci de violet cum este de exemplu violet lavandă, dar tenul tau este cald, atunci adaugă câteva suvițe balayage de mov liliac in jurul feței iar restul părului vopsește-l în nuanța ta preferată de violet lavandă. Cele două nuanțe de violet prin alaturare, vor adăuga profunzime culorii părului și în același timp, va fi în armonie cu nuanța tenului tau.

În același fel, dacă ai tenul rece poți opta pentru suvițe de violet lavandă în jurul feței, iar resul parului nuanțe de mov liliac.

2. Ce trebuie să știi înainte să îți vopsești parul violet

  • Poti alege să îți vopsești părul ombre sau prin tehnica balayage, în acest fel, vei păstra rădăcina parului într-o nuanță naturală, și protejezi rădăcinile, care nu vor fi supuse decolorării repetate.
  • Trebuie să pornești cu un păr sănătos și hidratat,  pentru că, pentru a obține o nuanță nenaturală, așa cum sunt violetul sau movul, părul va fi solicitat la maxim si „agresat” de produsele de decolorare.

par-violet-56

3. Cum să îngrijești părul vopsit mov sau violet

  • Folosește de cel puțin de două ori pe săptămână măști hidratante pe bază de uleiuri naturale – măști cu ulei de cocos, ulei de argan.
  • Renunță la șampoanele obișnuite și folosește doar șampoane care nu conțin sulfați. Astfel vei păstra parul hidratat și vei menține mai mult timp intensitatea culorii.

4. Cum să asortezi îmbracămintea 

culori-potrivite

  • Pentru că violetul este o culoare scundară, este mai ușor de asortat în comparație cu roșul sau albastrul, care sunt culori primare.
  • Dacă îți plac asocierile de culori complementare, atunci alege galbenul, care este opus culorii violet în roata culorilor.  În funcție de nuanța de violet, poți opta și pentru portocaliu sau verde.
  • Dacă vrei să nu dai greș, alege nuanțe de negru, gri, alb sau nuanțe neutre.

par-violet

5. Ce nuanțe de machiaj se potrivesc parului violet sau mov

Cel mai bun sfat în ceea ce privește machiajul este că – NU există reguli, doar sfaturi generale – Ideal este să testezi diverse nuanțe si să alegi ceea ce ție ți se potrivește cel mai bine.

Nuanța sprâncenelor –  Evită nuanțele ciocolatii sau roscate și alege gri-uri sau marouri cu subton rece.

Pentru machiajul ochilor –  Roata culorilor este din nou cel mai bun ghid în ceea ce privește alegerea culorilor de machiaj. Fardurile aurii, nuanțele de verde și mov, prună sunt perfecte dacă ai părul mov sau violet.

Pentru obraji – În funcție de nuanța calda, sau rece de violet, vei lege și blush-ul – roz rece cu subtonuri albastrui-mov, sau roz cald – corai.

Pentru buze – Alege rujuri roz, încearcă să eviți rujurile potocalii.

+50 MODELE de păr vosit în nuanțe de VIOLET

 

6. TUNSORI BOB în nuanțe de VIOLET

bob-haircut-purple-2

par-violet-15bob-haircut-purple-4 bob-haircut-purple-5 bob-haircut-purple-8 bob-haircut-purple-9 bob-haircut-purple-10 bob-haircut-purple-11 bob-haircut-purple-12

bob-haircut-purple-16 bob-haircut-violet-1

par-violet-36

7. PĂR LUNG vopsit în nuanțe de VIOLET

par-violet-1 par-violet-2 par-violet-3 par-violet-4 par-violet-5 par-violet-7 par-violet-8 par-violet-9 par-violet-10 par-violet-11 par-violet-12 par-violet-13 par-violet-14  par-violet-16 par-violet-17 par-violet-18 par-violet-19 par-violet-20 par-violet-21 par-violet-22 par-violet-23 par-violet-24 par-violet-25 par-violet-26 par-violet-27 par-violet-28 par-violet-29 par-violet-30 par-violet-31 par-violet-32 par-violet-33 par-violet-34 par-violet-35  par-violet-38 par-violet-39 par-violet-40 par-violet-41 par-violet-42 par-violet-43 par-violet-44 par-violet-45 par-violet-46 par-violet-47 par-violet-49 par-violet-50 par-violet-51 par-violet-52 par-violet-53