6 moduri in care se depune GRASIMEA si cum sa-i faci fata

6-TIPURI-DE-OBEZITATE

6 moduri in care se depune grasimea si cum sa-i faci fata

Stiinta a gasit si definit 6 tipuri de obezitate, cauzata de diferiti factori. Verifica carui grup apartii si cum sa rezolvi problema odata pentru totdeauna.

6-TIPURI-DE-OBEZITATE-11. GRASIMEA CAUZATA DE SUPRAALIMENTARE

Cauzele: Supraalimentarea  este principala cauza a problemelor de greutate din lume. In cazul in care grasiea se depune uniform in partea superioara a corpului, inseamna ca mananci prea mult zahar si in general mese mult prea copioase peste necesarul tau zilnic de calorii.

Ai putea crede ca nu este cazul tau pentru ca si ceilalti membrii ai familiei mananca aceeasi cantitate de mancare, dar nu uita ca necesarul de calorii al unei personae difera de cel al altei persoane. In general femeile au un necesar de calorii mai scazut decat cel al barbatilor.

Solutia:

  1. Inainte de fiecare masa e indicat sa bei 500 ml de apa. Astfel vei manca mai putin si vei simti senzatia de satietate mai repede.
  2. In al doilea rand trebuie sa elimini treptat consumul de zahar. Poti incepe prin a elimina zaharul din cafeaua de dimineata, si dulciurile vor trebui eliminate cu totul.
  3. In al treilea rand trebuie sa faci zilnic minim 30 de minute de exercitii.

6-TIPURI-DE-OBEZITATE-22. GRASIMEA “STOMACULUI NERVOS”

Cauzele: In cazul in care acumulezi grasimea exlusiv in zona abdomenului, atunci cauza principala este depresia, stresul sau un sentiment constant de anxietate sub care traiesti zilnic.
Persoanele care sufera de „stomac nervos”, sub impulsul stresului, manca o mulțime de dulciuri.

Solutia: Important este sa iti reduci temerile si sa te eliberezi de stres. Foarte utila este practicarea sportului. Sportul elibereaza substante numite endorfine care produc placere si pot chiar sa calmezei durerile. Sportul conduce la o mai buna circulatie a sangelui cu un impact pozitiv asupra creierului care produce noi neuroni. Acesti noi neuroni sunt esentiali in invatare, in adaptarea la stres, la evitarea fobiilor si a depresiei.

6-TIPURI-DE-OBEZITATE-3

3. GRASIMEA “GLUTEN”

Cauzele: Persoanele la care greutatea in plus se acumuleaza in solduri, sunt victime ale unui dezechilibru hormonal sau menopauza si sunt persoane care stau mult pe scaun sau care fac foarte putina miscare in timpul zilei.

Solutia: Pentru a combate acest tip de obezitate trebuie sa eviti fumatul si alcoolul, sa incerci sa faci mai multa miscare.

6-TIPURI-DE-OBEZITATE-44. DEZECHILIBRU METABOLIC ATEROGEN

Cauzele: Persoanele cu acest tip de dezechilibru acumuleaza grasime in cavitatea abdominala si in general au probleme cu respiratia si consuma mai mult alimente de origine animala.

Solutia: Sport o data sau de doua ori pe saptamana, si un regim alimentar nou care presupune un consum mai mult de alimente vegetale, elimiand alimentele de origine animala.

6-TIPURI-DE-OBEZITATE-55. OBEZITATEA  CAUZATA DE CIRCULATIA VENOASA

Cauzele: Acest tip de grasime are ca si cauza mostenirea genetica. Grasimea se acumuleaza in zona picioarelor, neavand legatura foarte mare cu alimentatia. Se manifesta in special in perioada sarcinii.

Solutia: Consuma alimente sarace in sare pentru a evita acumularea apei in partea inferioara a corpului.

6-TIPURI-DE-OBEZITATE-66. GRASIMEA DE INACTIVITATE

Cauzele: Aceasta afecteaza persoanele care au fost active din punct de vedere fizic: sport sau munca fizica grea si acum sunt inactive stand la birou sau in masina mai mult de 4 ore pe zi.

Solutia: Trebuie sa elimini perioadele lungi de infometare. Asadar mesele dese si regulate trebuie sa fie lege, astfel metabolismul isi va mari activitatea si va arde grasimile mai rapid.