SPRANCENE PERFECTE – Afla ce forma de sprancene ti se potriveste

Este foarte puternic impactul pe care forma sprancenelor il are asupra infatisarii unei persoane. Nicio alta trasatura nu influenteaza la fel de dramatic infatisarea unei persoane, in aceeasi masura in care o fac sprancenele. Tocmai de aceea, sprancenele merita toata atentia si nu trebuie tratate cu superificalitate.

Alegand forma potrivita de sprancene, poti echilibra forma fetei, ochii mici, ochii prea apropiati sau prea departati. Poti folosi sprancenele ca element pentru a accentua anumite trasaturi sau  poti distrage atentia de la trasaturile mai putin frumoase, cum ar fi un nas proeminent sau o frunte lata.

Acest lucru poate il stii deja, din articolul precedent dedicat sprancenelor SPRANCENE PERFECTE – CUM SPRANCENELE ITI INFLUENTEAZA TRASATURILE, articol in care ai aflat urmatoarele:

1.Cum alegi grosimea sprancenelor?

2. Sprancene in functie de marimea ochilor

3. Sprancene in functie de pozitia ochilor.

4. Sprancene in functie de marimea fruntii.

5. Sprancene in functie de marimea nasului.

6. Sprancene in functie de forma pometilor.

 

Forma sprancenelor iti poate da un look sexy, sofisicat, inteligent sau inocent. Primul pas in obtinerea sprancenelor perfecte este acela de a sti ce forma are fata ta.  Poti citi articolul AFLA CARE ESTE FORMA FETEI TALE

Urmatorul pas este acela de a decide care trasaturi doresti sa le accentuezi, si care sunt trasaturile de la care vrei sa distragi atentia. Acest lucru il  vei afla in acest articol care cuprinde:

1. Principalele forme de sprancene

2. Forma sprancenelor in functie de forma fetei

3. Forme de sprancene – pe care trebuie sa le eviti si

4. Forma perfecta de sprancene.

  

1. PRINCIPALELE FORME DE SPRANCENE

 

SPRANCEANA FORMA ROTUNDA – Indulceste trasaturile si echilibreaza trasaturile mai dure fiind potrivita pentru o fizionomie cu barbie ascutita sau cu structura osoasa pronuntata.

SPRANCEANA FORMA ASCUTITA – Aceasta forma de sprancene are efect de lifting asupra trasaturilor, fiind indicata in special persoanelor care au ochii in forma descendenta, celor care au forma fetei diamant sau rotunda.

 SPRANCEANA FORMA ARCUITA – Este considerata a fi forma de spranceana perfecta, similara cu forma de sprancene ascutita, insa intr-o varianta mai delicata, feminina.


SPRANCEANA FORMA „S”
– Acest tip de spranceana ofera un look profesonal si este potrivita in special tipului de fata patrata.

SPRANCEANA FORMA PLATA – Este potrivita in special pentru o fizionomie alungita sau daca iti doresti un look cat mai natural.

 

2. FORMA SPRANCENELOR IN FUNCTIE DE FORMA FETEI

 

FATA OVALA – Fata ovala este cea mai ingaduitoare in privinta formei sprancenelor, intrucat fiind forma perfecta de fata, poti alege orice forma de sprancene.

Evita insa o forma foarte ascutita care inaspreste trasaturile perfecte ale fetei ovale.

FATA ROTUNDA – Pentru a face ca fata rotunda sa para mai ovala, trebuie sa ii adaugi lungime.

In acest caz, forma arcuita de sprancene este cea mai indicata. Evita insa o forma exagerat de ascutita sau sprancenele rotunde si plate.

FATA PATRATA – Alege o forma rotunjita in capatul sprancenei, usor arcuita, in forma de “S”.

Pentru a echilibra linia mandibulei, pastreza o forma groasa, mai pronuntata a sprancenelor.

FATA DIAMANT Deoarece fata diamant este ascutita in extremitati si mai lata in zona tamplelor, este ideal o forma arcuita de sprancene pentru a reduce din latime si rotunjita in acelasi timp, pentru a indulci trasaturile.

Evita o forma plata care va accentua latimea fetei.

FATA ALUNGITA – Pentu a reduce din lungime, alege o forma plata a sprancenelor si evita sprancenele prea arcuite care nu fac altceva decat sa mai adauge vizual, lungime.

FATA INIMA– Pentru a echilibra barbia ascutita, caracteristica tipului de fata in forma de inima, alege sprancene rotunjite.

Poti sa iti formezi o imagine a sprancenei perfecte astfel: forma sprancenelor rotunjita, sa formeze impreuna cu barbia o forma de inima.

Sprancenele sunt partea superioara a inimii iar barbia este baza. O forma plata este cea mai neinspirata alegere pentru ca dezechilibreaza si mai mult trasaturile fetei.

FORME DE SPRANCENE – PE CARE TREBUIE SA LE EVITI

 

SPRACENELE FOARTE PENSATE

Nu exagera cu pensatul! Sprancenele foarte subtiri imbatranesc, mai ales in cazul unui ten matur, in plus accentueaza cearcanele si pungile de sub ochi.

 SPRANCENELE IN FORMA DE “VIRGULA”

In primul rand creeaza un efect descendent al privirii si in acelasi timp sunt extrem de neatragatoare.

 

SPRANCENELE “SEMILUNA”

Acest tip de sprancene vor face ca nasul sa para mult mai mare decat in realitate si vor accentua trasaturile fetei, intr-un fel mult prea aspru.

 


SPRANCENELE “TRIUNGHI”

Se apropie de forma ideala de spranceana insa pentru ca se arcuieste mult prea aproape de baza nasului, va avea un efect dezastruos asupra ochilor, accentuand cearcanele, ridurile si pungile de sub ochi.

 

 SPRANCENE DEPARTATE SI DREPTE

Cu acest model de sprancene cu siguranta nasul tau va parea mult mai lat, si in acelasi timp vei avea si o privire de permanenta surprindere.

SPRANCENE DESCENDENTE

Total contraindicate, confera un aspect trist si imbatraneste orice fizionomie.

 

FORMA PERFECTA DE SPRANCENE

Iata cum poti contura spranceana perfecta.

Localizeaza trei puncte principale de-a lungul sprancenei, astfel:

 

1. Tine un creion (pensula) in pozitie verticala, sprijinit de partea laterala a nasului si urmareste punctul in care aceasta atinge spranceana. Acolo ar trebui sa inceapa spranceana.

2. Tine creinoul (pensula) lipit de nara si misca-l in diagonala pana ajunge in dreptul partii exterioare a irisului. In punctul in care creionul atinge spranceana, acela va fi punctul cel mai inalt al sprancenei.

3. Tine din nou creionul lipit de nara si misca-l in diagonala spre coltul exterior al ochiului. Acolo unde atinge spranceana trebuie sa fie capatul ei.

Acorda mare atentie inaltimii de la capatul sprancenei. Daca trasezi o linie orizontala de la baza unde incepe spranceana pana unde aceasta se termina, nu ar trebui sa depaseasaca aceasta linie imaginara. Daca capatul sprancenei depaseste aceasta linie, fizionomia ta va avea un aspect trist. In acelasi fel, daca capatul sprancenei este deasupra acestei linii, atunci forma sprancenei nu va creea un aspect unitar, de echilibru.

Daca ti-a placut articolul, urmareste BeautyRevealed.ro pe Facebook .