Cum sa alegi forma unghiilor

Forma unghiilor este o chestiune de preferinte si de stil personal dar sunt anumite lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a le face patrate sau rotunjite.
 

In functie de marimea si forma unghiilor, vei descoperi ca doar o anumita forma de unghie si doar unele culori te avantajeaza. La fel ca si amprentele, marimea si forma unghiilor sunt unice pentru fiecare persoana. Poti sa gasesti asemanari intre unghiile tale si ale unei prietene, insa unghiile au multe forme si marimi.

 Daca te uiti la manichiura unei prietene vei observa ca nu are unghiile identice cu ale tale. De ce, oare? Ei bine, patul unghiei, denumita si lama cornoasa poate fi lunga sau mai scurta, lata sau mai subtire. Patul unghiei, este partea pe care este fixata unghia si este diferita de ce a mamei tale, a surorii, verisoarei sau cea a prietenei tale. Acest lucru se intampla din cauza ca patul unghiei are forma potrivita anatomiei degetelor fiecarei persoane.

Lunula unghiei este la fel de importanta atunci cand alegi forma unghiei si apare sub multe forme, rotunjita, patrata, rotund-patrata, oval etc. 

In figura alaturata vei vedea partile principale ale unghiei in functie de care vei alege forma, lungimea si culoarea potrivita de oja.

FORMA UNGHIEI IN FUNCTIE DE LUNULA SI PATUL UNGHIEI

 

 Cand alegi forma unghiilor, exista o regula de care poti tine cont, si anume: daca lunula unghiei este rotunjita asa trebuie sa fie si varful, iar daca lunula unghiei este patrata e recomandat sa-ti pilesti unghiile intr-o forma patratoasa.

Tine minte urmatoarele sfaturi:

(a) Daca patul unghiei are o forma lata si scurta, forma potrivita este una patrata, rounjita la margine.

(b) O forma ovala la varf este potrivita daca patul unghiei este oval.

(c) Pentru o forma patrata a lunulei si o forma lunguiata a patului unghiei este de preferat o forma usor rotunjita pe margini si plata in varf.

(d) Cu cat lunula este mai ascutita si patul unghiei este mai lunguiet, in acelasi fel, vei da o forma alungita si ascutita unghiei.

(e) Pentru o unghie cu o forma lata si rotunjita, este indicat sa alegi o forma usor rotunjita si nu foarte lunga.

(f) Forma patrata este potrivita, evident daca lunula are o forma patrata iar lungimea se alege proportional cu lungimea pe care o are patul unghiei.

(g) Daca lunula este rotunjita la margini poti alege o forma patrata si usor rotunjita pe margine.

(f) Forma foarte ascutita este indicata daca lunula este foarte plata.

FORMA UNGHIILOR IN FUNCTIE DE ASPECTUL MAINII

Acorda-ti un moment si observa lungimea si latimea degetelor.

Ai mainile patrate, cu degete late? Ti se potrivesc unghiile scurte, fara colturi, urmarind linia lor naturala.

Pentru mainile mici, cu degete subtiri, se potrivesc de minune unghiile lungi, ovale, usor rotunjite la varf.

Daca ai degetele lungi si subtiri sau scurte si groase, pentru tine ideale sunt unghiile de lungime medie, de forma patrata, cu colturile usor rotunjite.

CULOAREA OJEI IN FUNCTIE DE MARIMEA UNGHIEI

Pentru unghiile scurte, mici se recomanda culorile tari, stridente. Pe unghiile lungi arata mai bine o oja de culoare bej, nuantele deschise in general.

In cazul in care ai unghiile late, aplica oja doar pe centru, lasand libere extremitatile. Unghia va parea mai lunga si degetele mai fine.

 

CELE MAI POPULARE FORME DE UNGHII

UNGHII OVALE

Este o forma feminina si care se potriveste celor mai multe tipuri de degete, atat celor avand patul unghiei scurt cat si lung. O forma ovala si scurta a unghiei este potrivita celor care au patul unghiei scurt pe cand o forma ovala si lunga este potrivita daca patul unghiei este lung.

UNGHII ROUNDE

O alegere buna daca ai unghiile scurte si esti o persoana activa, deoarece este forma care tinde sa se rupa cel mai putin. Este o forma conservatoare, aleasa cel mai des de barbati deoarece urmeaza conturul natural al unghiei. Marimea degetelor joaca un rol important, in sensul ca pentru degetele late aceasta forma creeaza aspectul unor degete mai subtiri.

UNGHII ASCUTITE sau STILETTO

Forma cea mai potivita daca vrei sa adaugi lungime unor degete scurte si late. Este o alegere foarte populara in Estul Europei, mai putin in vest.

UNGHII PATRATE

Pentru degetele lungi si subtiri este alegerea cea mai inspirata. Unghiile patrate sunt intalnite cel mai des in cazul manichiurii frantuzesti si a tips-urilor. Nu este o alegere foarte inspirata si foarte greu de obtinut daca patul unghiei este scurt si lat. Iar pentru degetele avand patul unghiei lunguiet, forma patrata este potrivita si usor de obtinut.

 

UNGHII PATRAT-OVALE

Este o alegere inspirata pentru degetele scurte si subtiri sau lungi cu degete groase. Prima data a fost aleasa de Paula Gilmore in 1984, specialista celebra in acele vremuri.

UNGHII BALERINA

Acest model se face destul de “ușor”: se taie varful unghiilor stiletto, astfel unghia ia aspectul unei “pointe” (incaltarile balerinelor).

Sunt excelente pentru femeile flirtante, ultra feminine si elegante. Aceste unghii sunt extrem de delicate si sunt, in acelasi timp, practice.

Iar ca incheiere, un ultim sfat: nu se mai poarta unghiile lungi si stridente, ca de vrajitoare. Daca vrei sa fi la moda si in ceea ce priveste manichiura „tunde-ti” unghiile la lungime medie … Spor!