Idei de amenajare bucatarii mici

desig interior 641

Amenajarea bucatariei este importanta pentru orice apartament sau casa. Bucatarie reprezinta inima casei, este locul unde gatim si servim masa alturi de familie. Nu putem neglija importanta bucatariei chiar daca spatiul destinat este unul mic, luand in considerare cateva sfaturi, orice bucatarie mica poate fi amenajata in asa fel incat sa dea impresia de spatiu mai larg si luminos.

 

PERETII BUCATARIEI

Culorile au o contributie mare in ceea ce priveste crearea impresiei de spatiu mai larg si mai aerisit. Vopsiti peretii bucatariei in culori deschise, alb, bejuri, crem, si alte nuante neutre pentru a crea un efect de aerisit asupra decorului.

Acelasi lucru este valabil si cand alegeti placile ceramice. Totodata este indicat ca acestea sa aiba dimensiuni mici si modele orizontale pentru a crea impresia de spatiu mai larg.

Daca optati pentru culori care nu sunt neutre, atunci este obligatoriu sa vopsiti tavanul in alb si sa alegeti corpurile bucatariei in ton cu nuanta peretilor.

design-bucatarie-mica-5

design-bucatarie-mica-12

ALEGEREA MOBILIERULUI

Chiar si mobilierul poate fi in nuante deschise, in special pentru dulapurile superioare. Poti alege si culori inchise de mobilier insa doar pentru corpurile care nu sunt suspendate.

Trebuie insa sa renuntati la ideea de a cumpara mobilier masiv in nuante inchise si sa alegeti in schimb nuante de fag sau stejar deschis.

Un efect similar veti obtine alegand corpuri de mobilier din aceeasi gama sau cu aceleasi finisaje. Corpurile este ideal sa fie amplasate pe peretii opusi iar centrul bucatariei sa fie lasat liber, chiar daca v-ar placea sa amplati o masa. Pentru a inlocui masa, puteti comanda un mobilier cu dublu blat, care poate indeplini rolul de loc pentru servit masa si totodata il puteti folosi pentru marirea spatiului de gatit.

Masa si scaunele pliante sunt absolut necesare intr-un spatiu restrans. Daca  nu alegeti scaune pliante luati in considerare dor modele de scaune fara spatar.

Cand alegeti mobila, nu uitat sa inlocuiti o parte din usile dulapurilor cu sticla sau oglinda, acestea dau efectul optic de amplificare a spatiului.

desig interior 790

FERESTRELE BUCATARIEI

Pe principiul ca orice incapere luminoasa pare mai spatioasa, este important sa permiteti luminii naturale sa patrunda cat mai mult in incapere. Pentru aceasta,nu blocati ferestrele cu jaluzele groase, in schimb folositi perdele transparente si fara modele supradimensionate.

desig interior 757

ILUMINAREA BUCATARIEI

Un aspect foarte important este modul in care alegeti sa iluminati un spatiu mic. Ideal este sa aplasati o lampa pe tavat in centru bucatariei. De asemenea spoturile si iluminatul dulapurilor suspendate vor amplificat senzatia de spatiu mai mare si totodata vor da un aspect chic bucatariei.

design-bucatarie-mica-7design-bucatarie-mica-18

ALEGEREA ELECTROSASNICELOR

Cand achizitionati  electrocasnice, orientati-va catre cele care au suprafata metalizata, care au avantajul ca reflecta lumina si astfel contribuie la crearea efectului de spatiu mai mare.

Pentru  a nu crea senzatia de spatiu stramt si aglomerat , mascati electrocasnicele in piesele de mobilier. Daca este destul de dificil sa faceti acest lucru pentru toate electrocasnicele, apelati in special la a incorpora in mobila electrocasnicele mari cum sunt cuptorul, plita si frigiderul.

design-bucatarie-mica-01

IDEI DE AMENAJARE BUCATARII MICI

desig interior 234 desig interior 433 desig interior 464 desig interior 481  desig interior 484 desig interior 533    desig interior 625 desig interior 627  desig interior 691 desig interior 746  desig interior 785 desig interior 786 desig interior 789  design-bucatarie-mica-0  design-bucatarie-mica-1 design-bucatarie-mica-02  design-bucatarie-mica-3 design-bucatarie-mica-4  design-bucatarie-mica-6   design-bucatarie-mica-9  design-bucatarie-mica-11  design-bucatarie-mica-14 design-bucatarie-mica-15 design-bucatarie-mica-16

design-bucatarie-mica-03design-bucatarie-mica-17

Amenajare bucatarie lunga si ingusta

design-bucatarie-mica-8

desig interior 482

design-bucatarie-mica-13

design-bucatarie-mica-10

desig interior 607

design-bucatarie-mica-2

desig interior 579

desig interior 580