Manichiura care rezista 10 zile

 

Sfaturi de urmat pentru a te asigura ca manichiura ta rezista o saptamana si jumatate:

1. Pregatirea 

Inainte de a incepe cu primul strat de lac, unghiile trebuie sa fie curatate de orice urma de grasime si complet uscate.

Daca vrei sa iti vopseti unghiile dupa ce ai facut baie mai bine asteapta aproximativ o ora pana esti sigura ca sunt uscate de tot.

2.Doua straturi de protectie

Primul strat pe care il aplici va fi intotdeauna un strat incolor, de baza care sa netezeasca suprafata unghiei si sa impiedice colorarea unghiei din cauza pigmentilor de culoare. Aplica apoi lacul de baza, colorat iar la final inca un start incolor de protectie. Astepta intotdeauna douazeci de minute inainte de a aplica urmatorul strat.

3. Tehnica pentru o culoare de durata

Oja se decojeste incepand cu varful unghiilor. Pentru a face ca manichiura sa dureze ma mult timp, lacuieste unghia trecand peste margini spre dedesubtul ei, in acest fel stratul de lac se va decoji mai greu.

4. Evita expunerea la caldura pentru 12 ore

Chiar daca par a fi uscate la atingere, unghiile au nevoie de 12 ore pentru a se usca complet. Evita sa expui unghiile la orice sursa de caldura pentru 12 ore. Nu te spala cu apa calda si nici nu incerca sa le usuci sufland pe ele (aerul cald le va dauna).

5. Aplica cate un strat de protectie zilnic 

Este cea mai importanta regula pentru a te asigura ca lacul va rezista mai mult timp pe unghii.

6. Nu le expune prea mult la apa

Incearca sa scurtezi durata dusurilor la 15 – 20 minute pentru a nu expune prea mult unghiile la apa.

7. Foloseste creme pentru maini

Lacul de unghii se decojeste atunci cand cuticulele si unghiile sunt deshidratate. Aplica o crema pentru maini seara inainte de culcare si astfel le vei asigura hidratarea de care au nevoie.

8. Plileste unghiile inr-o singura directie

Daca folosesti plia de unghii cu miscari in ambele directii, vei face ca unghia sa se decojeasca mai repede iar lacul va rezista mult mai putin.

9. Foloseste manusi din latex

Protejeaza-ti unghiile atunci cand speli vase sau iti expui mainile la detergenti si solutii.