Manichiura in degrade cu flori: idei de manichiura deosebita!

Modelele de unghii in degrade cu flori nu sunt destinate unui anotimp anume, insa stralucirea lor in degrade imi inspira o raceala potrivita iernii. Poate este numai o impresie personala, dar cu siguranta multe modelele selectate in galeria de mai jos va vor duce cu gandul la iarna.

Mai intai sa vorbim despre istoria efectului in degrade sau efectul ombre. El a aparut ca tratament folosit la imprimarea tesaturilor la inceputul secolului al XIX-lea pentru a produce materiale textile cu modele in degrade. A fost folosit pe tot parcursul secolului, in broderia masinii, efectul ombre fiind obtinut prin vopsirea firelor in culori gradate in prealabil.

De la tesaturi, efectul ombre a ajuns apoi la vopsirea parului, iar de aici nu a fost decat un pas pana la manichiura. Adoptarea acestui trend de catre celebritati precum Victoria Beckham s Katy Perry a ajutat la popularizarea lui, iar a alege unghii ombre este o modalitate simpla de a avea o manichiura uluitoare fara un design elaborat. De la nuante monocromatice pana la explozii de culoare, cu sau fara sclipici, exista cel putin un model de unghii ombre pentru fiecare.

Iata cateva modele deosebite de unghii in degrade cu flori: