Modele de sculptat dovlecii de Halloween

Modele de sculptat dovlecii de Halloween

dovleac-halloween-0

Dovleacul de Halloween, sculptat si cu lumina inauntru, cunoscut ca Dovleacul lui Jack, este cel mai cunoscut simbol al Sarbatorii de Halloween.

Traditia dovleacului de Halloween provine dintr-un mit irlandez, acesta fiind prezent in casele tuturor celor care celebreaza Halloween-ul.

Jack Zgarcitul, un irlandez extrem de avar a fost prima persoana care a folosit acest accesoriu, in urma unei pedepse pe care a primit-o de la insusi Scaraoschi. Oamenii povestesc ca batranul Jack a sfidat fortele raului si a fost pedepsit de acestea, fiind condamnat sa cutreiere pentru totdeauna in lung si-n lat pamantul, fara sa poata gasi Raiul sau Iadul. In lunga sa calatorie, batranului i s-a permis sa foloseasca un singur felinar facut din dovleac, in ideea ca aceasta ustensila ii va lumina calea.

Iata cateva idei de transformare a dovleacului pentru distractia copiilor si nu numai. Ti-am pregatit tutoriale video si foto cu modele diferite de sculpat dovlecii de Halloween.

dovleac-halloween-5 dovleac-halloween-9 dovleac-halloween-16

dovleac-halloween-1 dovleac-halloween-2 dovleac-halloween-3 dovleac-halloween-4 dovleac-halloween-6 dovleac-halloween-7 dovleac-halloween-8 dovleac-halloween-10 dovleac-halloween-11 dovleac-halloween-12 dovleac-halloween-13 dovleac-halloween-14 dovleac-halloween-15 dovleac-halloween-17 template_preview