Sfaturi tunsori pentru fata OVALA

 

sfaturi-tunsori-fata-ovala-1

Fata ovala se apropie cel mai mult de idealul de frumusete. Proportiile echilibrate o fac sa fie cea mai versatila dintre toate formele de fata. Daca ai fata ovala esti norocoasa, ai exact tipul de fata care-ti permite sa alegi cam orice frizura iti trece prin cap.

Este important insa sa tii cont de trasaturile particulare ale fetei tale, cum ar fi: lungimea nasului sau a fruntii.

Daca ai NASUL PROEMINENT

Daca ti se pare ca nasul tau este cam mare, atunci trebuie sa iti alegi cu atentie frizura. Ar fi bine sa nu iti porti parul lung si drept, pieptanat cu carare pe mijloc, pentru ca acest tip de tunsori fac ca un nas proeminent sa para si mai mare. In schimb un breton amplu si lung sau o frizura voluminoasa cu bucle, suvite ondulate pacaleste aceste defecte.

Daca ai FATA ALUNGITA

In cazul in care ai fruntea inalta si obraji alungiti, coafurile la care trebuie sa te gandesti sunt cele in care plusul de volum se creeaza imediat sub nivelul obrajilor, pentru a da senzatia de echilibru intregului chip. Cele mai potrivite tipuri de frizuri sunt fie un bob de lungime medie, fie o frizura cu volum, in trepte. De asemenea un breton mai reduce din inaltimea fruntii si confera echilibru. De asemenea poti taia din lungimea fetei adaugand un breton oblic.

CUM STII DACA AI FATA OVALA?

Daca lungimea fetei este 1,5 din latime, fruntea ta este inalta si ampla iar distanta dintre ochi si maxilare este considerabila, atunci fata ta este ovala.

CELEBRITATI CARE AU FATA OVALA

Jessica Alba, Julia Roberts, Heather Locklear, Tyra Banks, Megan Fox, Sharon Stone, Elle MacPherson, Charlize Theron, Beyonce Knowles.

Te poti inspira din galeria foto Catalog tunsori fata OVALA < click Aici >

SCOPUL UNEI TUNSORI PERFECTE PENTRU FATA OVALA

Orice tunsoare ca pastreaza proportiile fetei ovale este perfecta. Trebuie evitate frizurile care acopera fata si o fac sa para patrata sau rotunda.

TUNSORI PAR SCURT PENTRU FATA OVALA

sfaturi-tunsori-fata-ovala-2

INCEARCA Tunsorile scurte care iti lasa fata descoperita si pun in valoare o fata perfecta ovala. Lasand fata descoperita poti pune in valoare o fata cu trasaturi perfecte.

sfaturi-tunsori-fata-ovala-3

EVITA Tunsorile cu breton care iti acopera fata “perfecta”. Acest tip de frizuri taie din lungimea fetei si o fac sa para mai degraba rotunda, reducand echilibrul care exista deja.

TUNSORI PAR MEDIU PENTRU FATA OVALA

sfaturi-tunsori-fata-ovala-4

INCEARCA Un bob de lungime medie, cu breton oblic este potrivit pentru fata ovala, chiar daca are o forma usor rotunjita. Bretonul oblic este elementul care echilibreaza si il face un bob perfect pentru fata ovala.

sfaturi-tunsori-fata-ovala-5

EVITA Tunsorile cu volum exagerat in crestetul capului care alungesc in mod execesiv figura.

TUNSORI PAR LUNG PENTRU FATA OVALA

sfaturi-tunsori-fata-ovala-6

INCEARCA Coafurile cu parul ondulat care reproportioneaza fata, adaugandu-i volumul care-i lipseste. Experimenteaza nuantele deschise si vei fi surprinsa de rezultate.

sfaturi-tunsori-fata-ovala-7

EVITA Tunsorile drepte cu breton si lipsite de volum sunt cea mai nefericita alegere. Fiind lipsite de volum acestea iau din latimea fetei. Cararea pe mijloc si coafurile simetrice amplifica inaltimea fetei.