Sfaturi – Tunsori pentru Fata Rotunda

fata-rotunda

 

Fata rotunda transmite simpatie si sinceritate, formele predominant rotunde amintesc de chipul copiilor. Ceea ce nu este un lucru rau! Totusi, persoanele care au fata rotunda trebuie sa-si aleaga tunsorile cu mare grija.

O fata rotunda este avantajata de tunsorile care adauga lungime  fetei. Tunsorile cu mult volum in crestet sunt ideale, in timp ce tunsorile care se opresc in dreptul barbiei nu fac altceva decat sa adauge latime, lucru total nedorit si pe care ar trebui sa il eviti cu orice pret. Poze cu celebritati de mai jos sunt o sursa foarte buna de inspiratie pentru alegerea unei tunsori in cazul in care ai fata rotunda.

Pentru „Catalog Tunsori fata Rotunda”  >> click Aici << 

Cum stii daca ai fata rotunda?

Fata rotunda este mai plina si de obicei isi pastreaza aspectul tineresc mai mult timp decat oricare dintre celelalte forme ale fetei. Este lipsita de unghiuri ascutite, lungimea este aproximativ egala cu latimea, fruntea este ingusta si bombata, obrajii sunt plini, barbia rotunda sau usor ascutita, iar pometii sunt aproape inexistenti.

Inainte sa iti alegi tunsoareaideala pentru fata ritunda, nu uita sa urmezi si Machiajul pefect pentru fata rotunda.

FATA ROTUNDA – TUNSORI PAR SCURT PENTRU

Cea mai potrivita tunsoare

fata-rotunda-sfaturi-1

Tunsori cu volum in partea de sus a capului in asa fel incat sa adaugi lungime fetei. Un Breton usor, care poate fi pieptanat pe o parte se potriveste cel mai bine fetelor rotunde. Evita insa bretonul foarte drept, in schimb alege un breton filat. Pentru un efect sofisticat modeleaza-ti varfurile cu gel.

De evitat – daca ai fata rotunda

fata-rotunda-sfaturi-2

Daca ai fara rotunda, evita tunsorile foarte scurte care iti lasa fata descoperita. Acest tip de tunsori iti vor evidentia si mai mult formele rotunde.

FATA ROTUNDA – TUNSORI PAR MEDIU 

Cea mai inspirata tunsoare 

fata-rotunda-sfaturi-3

Pentru a obtine iluzia de lungime, pieptanaturile care au cararea pe mijloc sunt o alegere potrivita deoarece atrag atentia asupra partii centrale a fetei, in acest fel asigurand senzatia de alungire a unei fete prea rotunde.

 De evitat – daca ai parul mediu si fata rotunda

fata-rotunda-sfaturi-4

Coafurile cu volum accentuat in zona urechilor care vor face ca fata rotunda sa para si mai lata in zona obrajilor. Daca ai parul cret trebuie sa fii foarte atenta deoarece parul cret adauga rotungime fetei. Indicat este sa eviti parul cret in zona fetei, ideal ar fi ca onduleurile sa porneasca la 2/3 din lungimea parului, nu in partea superioara.

FATA ROTUNDA – TUNSORI PAR LUNG 

Cea mai inspirata tunsoare

fata-rotunda-sfaturi-5

Tunsorile lungi sunt perfecte pentru o fata rotunda. Cu cat parul este mai lung, cu atat mai mult este asigurata iluzia unei fete mai ovale. Cea mai buna tunsoare pentru fata rotunda si parul lung este cea cu volum in partea de sus si filat in jurul fetei. Efectul urmarit este de a reduce volumul in zona obrajilor si de a adauga lungime fetei.

De evitat

fata-rotunda-sfaturi-6

Tunsorile cu breton foarte drept nu sunt cele mai indicate deoarece latesc si mai mult o fata rotunda. Privirea cade in acest caz in partea de mijloc iar efectul de fata rotunda va fi mult mai accentuat.