Sprancene perfecte – Cum iti influenteaza trasaturile

Forma si marimea sprancenelor influenteaza armonia intregii fete. O forma perfecta echilibreaza cele mai importante caracteristici ale fetei cum ar fi pozitia ochilor, marimea nasului, fruntii, gurii si barbiei.

Expresia fetei este radical influentata de forma si grosimea sprancenelor, poti sa pari mai tanara, mai vesela sau din contra, trista.

1. Cum alegi grosimea sprancenelor

Trasaturile fetei dicteaza grosimea sprancenelor. Daca de exemplu ai trasaturi delicate trebuie sa alegi sprancene subtiri, delicate iar daca ai trasaturi puternice ar trebui sa alegi sprancene groase.

2. Sprancene in functie de marimea ochilor

Daca ai ochii mici, nu trebuie sa alegi sprancene groase. Sprancenele de grosime medie vor fi mult mai armonioase. In acelasi fel, ochii mari vor fi mai frumosi daca alegi sprancene groase.

 

Daca ai OCHII MICI

EVITA   Sprancene groase                                ALEGE  Sprancene subtiri/medii

 

Daca ai OCHII MARI

EVITA Sprancene subtiri                                                        ALEGE  Sprancene groase

3. Sprancene in functie de pozitia ochilor

OCHII APROPIATI – Pentru a creea impresia ca sunt mai departati este indicat sa maresti distanta dintre sprancene. Penseaza mai mult la baza si extinde-le in capat cu ajutorul unui creion.

OCHI DEPARTATI – Daca ai ochii departati, pentru a creea impresia de ochi mai apropiati este bine sa micsorezi distanta dintre sprancene. Evita sa pensezi prea mult in partea dinspre baza nasului pentru a nu mari distanta dintre sprancene. Incearca sa accentuezi punctul de pornire al sprancenelor iar ochii vor parea mai apropiati. De asemenea, capatul sprancenei trebuie sa fie la acelasi nivel cu baza sprancenei.

4. Sprancene in functie de marimea fruntii

 FRUNTEA INGUSTA – Alege sprancene plate sau care se arcuiesc usor incepand de la doua treimi fata de baza sprancenei.

FRUNTEA LATA –  Alege sprancene care se arcuiesc incepand de la mijlocul sprancenei. Cu cat sunt mai arcuite cu atat vor adauga lungime in partea de jos a fetei iar fruntea va parea mai ingusta.

FRUNTEA INALTA – Ai fruntea inalta pe care intotdeauna ai incercat sa o maschezi sub breton? Nu iti alege o forma arcuita de sprancene care va micsora latimea si va aduga inaltime fruntii. Alege sprancene plate sau care se arcuiesc usor la doua-treimi din sprancene. Astfel vei adauga latime fruntii si va parea mai putin inalta.

5. Sprancene in functie de marimea nasului

Pentru a distrage atentia de la un nas proeminent asigura-te ca ai sprancene lungi, arcuite si nu foarte apropiate. Astfel privirea nu va cadea in partea de mijloc a fetei. Evita sprancele foarte plate care iti vor accentua acest defect pentru ca privirea va cadea in zona nasului.

Daca ai NAS PROEMINENT

EVITA  Sprancene scurte                                     ALEGE Sprancene alungite

6. Sprancene in functie de forma pometior

Daca ai pometi frumosi pe care vrei sa ii accentuezi alege sprancene care se arcuiesc incepand cu doua-treimi din lungime, spre capatul sprancenei. Evita sa cobori prea jos capatul sprancenei pentru ca astfel vei miscora distanta dintre ochi si vei distrage atentia de la pometi.

 Nu uita sa citesti articolul FORMA SPRANCENELOR – afla ce forma de sprancene ti se potriveste