UNGHII CU GEL – de ce sa iti faci unghii cu gel. Avantaje si dezavantaje

manichiura-cu-gel-11

Vrei sa iti faci unghiile cu gel dar nu stii care sunt avantajele si dezavantajele? Afla mai jos, de ce trebuie sa tii cont daca vrei unghii cu gel.

manichiura-cu-gel-4

AVANTAJELE unghiilor cu gel

1. Unghii cu aspect natural

Unghiile cu gel au in compozitie oligomer, un polimer care face unghiile mai flexibile si in acelasi timp le dau un aspect identic cu unghiile naturale.

Unghiile cu gel sunt subtiri si flexibile si au un aspect lucios.

2. O manichiura mai rezistenta

Unghiile false sunt mult mai rezistente decat cele naturale. Drept urmare, vor arata impecabil indiferent la cate suplicii necesare iti expui mainile zilnic.

3. Modele deosebite si foarte variate

Spre deosebire de ungiile cu lac semipermanent sau oja, care nu suporta foarte multe aplicatii, unghiile cu gel sunt foarte versatile in ceea ce priveste decorarea. Pot fi ornate cu sclipici, sau se pot aplica diverse picturi, piercing-uri, chiar si decoratiuni tridimensionale sau alte inovatii in domeniul manichiurii.

4. Unghii mai lungi

Iti rozi unghiile? Sau sunt casante si fragile? Cu ajutorul unghiilor false poti obtine o manichiura perfecta intr-un timp scurt. Iar cu ajutorul materialelor speciale, unghia poate fi remodelata complet, de la forma pana la lungime.

5. Solutie de urgenta

Daca esti multumita de unghiile tale naturale si doar una dintre ele a cedat in urma unui eveniment nefericit, in loc sa le scurtezi pe toate iti poti reconstrui doar unghia lezata cu ajutorul gelului sau al acrilicului. Nu te ingrijora, va arata fix la fel ca celelalte!

6. Economie de timp

Timpul e cea mai pretioasa resursa pe care o avem. Iar atunci cand optezi pentru unghii false, economisesti foarte mult. Suprafata artificiala se ciobeste mult mai greu, nu se exfoliaza, iar oja rezista pe suprafata ei un timp mult mai indelungat. Drept urmare, nu e nevoie sa ajungi la manichiura in fiecare saptamana.

7. Nu sunt toxice

Amestecul folosit pentru a realiza gelul este inodor, ceea ce inseamna ca si femeile gravide pot purta unghii cu gel.

manichiura-cu-gel-10

DEZAVANTAJELE unghiilor cu gel

1. Dependenta

Daca ai decis sa apelezi la acest procedeu de infrumusetare, trebuie sa mergi la salon regulat (la 2-3 saptamani), pentru intretinerea unghiilor. In caz contrar, diferenta dintre unghia naturala crescuta si gel va arata complet inestetic.

Atunci cand se rup, tind sa se sfarame, ceea ce inseamna ca nu le poti repara singura si trebuie sa mergi la un salon pentru a indeparta gelul si a-l inlocui. LA fel, si in cazul in care vrei sa renunti la unghiile cu gel.

2. Expunerea la raze UV

Mainile, care oricum sunt predispuse imbatranirii premature, petrec minute bune in lampa UV, atunci cand vorbim de manichiura cu gel.

3. Procedeu daunator

Pentru inlaturarea gelului, unghia trebuie pilita, ceea ce, in timp, se dovedeste destul de daunator.Iar in momentul cand renunti la aplicarea gelului, si vrei sa revii la oja obisnuita, unghiile vor arata mai rau ca la inceput.

Cum obtii manichiura cu gel?

Unghiile cu gel se realizeaza prin doua tehnici: cu lumina UV sau cu un activator de gel. In primul caz, gelul este intarit prin asezarea unghiei sub un aparat cu lumina UV timp de aproximativ 2 minute. Cea de-a doua tehnica presupune aplicarea unui activator de gel special, fie cu o pensula, fie prin sprayere.

Mai jos poti urmari procedeul de aplicare a unghiilor cu gel.

GALERIE FOTO UNGHII CU GEL

manichiura-cu-gel-1

manichiura-cu-gel-12

manichiura-cu-gel-9

manichiura-cu-gel-8

manichiura-cu-gel-7

manichiura-cu-gel-6

manichiura-cu-gel-2

manichiura-cu-gel-5

manichiura-cu-gel-3